oče otroka

 

 

 

 

KDAJ
vsak TOREK ~ 19:30 do 21.00
vsak ČETRTEK ~ 17:00 - 18:30

KJE
Studio Eviana, Trzin

PRIJAVE
nina@rojstvoljubezni.si | 031 464 580 (Nina)

 


Sestavljena je iz osmih faz, ki sledijo principom Patanjalijevih joga suter; skozi njih prebujamo različna področja telesa, čustev in misli.
V običajni obliki traja 90-120 minut.
Potrebujemo udobna oblačila in lahko odejo ali večjo ruto (za pokrivanje v fazi sproščanja).

Najlepše pri vsem pa je, da je ustvarjalnost pri izbiri teme za Shakti dance® uro neskončna! :) Tema, ki jo želimo tekom classa raziskati in doživeti, je lahko karkoli. (Saj je vse, kar obstaja, v svoji osnovi gibanje.)

1. UGLASITEV
Priprava za sprejemanje učenja. Začutimo telo, dihanje in prostor. Kratko petje začetne mantre (Adi mantra), nas poveže z našim notranjim učiteljem, modrostjo duše.

2. SHAKTI RAZTEZNE VAJE
Vaje so tekoče in ritmične in potekajo na tleh. Ogrejejo telo in globoko sprostijo utrujenost in napetosti. Nežno odprejo poti, kjer se pretaka vitalna energija in povečajo fleksibilnost.
Ta faza je negovalna, zelo prizemlji in nas postavi v telo. Gibanje je vedno sinhrono povezano z dihanjem, kar umirja um. Naše telo in um se odpreta za sprejemanje in ponotranjanje gibanja, ki spodbuja pretok čiste Shakti.

3. SHAKTI STOJEČE VAJE, PLESNI KORAKI
Energične stoječe vaje skupaj z močnim dihanjem povečajo pretok živahne energije. Razširjajo vitalni naboj telesa, s tem žarenje etrskega telesa.
Ritmični gibi in ponavljajoči plesni koraki na različne stile glasbe, s spreminjajočim tempom ~ delajo z naravno geometrijo in mehaniko telesa ter upoštevajo principe harmoničnega gibanja.


 

4. SVOBODNI PLES
Umirjen um in povečana energija nas povlečejo v svobodni ples, čutimo in sledimo naravnemu toku Shakti. Poslušamo notranje vzgibe, raziskujemo notranji in zunanji prostor. Osvobodimo in zdravimo nakopičene napetosti in zadržke. Izražamo se naravno, svobodno in intuitivno.
»Zelo sproščen občutek je, ko prideš v tok. Nikjer nobenega strahu, da bi nekaj moralo biti tako ali drugače ali da je kaj lahko narobe. Je samo to, kar je.« (Sara Avtar, Avg 09)

5. SPROŠČANJE
Umirjanje in čas, da se izkušnje prejšnjih faz povežejo med seboj in umestijo na prava mesta. Ritmično pulziranje telesa, uma in duha se integrira. Zgodi se sproščanje in zdravljenje na globljih, subtilnejših ravneh.

6. CELESTIALNA KOMUNIKACIJA / MANTRIČNA KOREOGRAFIJA
je meditacija v gibanju, sedeča ali stoječa. Uskladi individualne in skupinske energije. Mantro pojemo in ji dodamo zaporedje gibov rok (muder), ki poudarjajo njen pomen ~ to je celestialna komunikacija ali zaporedje korakov, ki jih plešemo v skupinski geometrični razporeditvi ~ to je mantrična koreografija. Te meditacije so lahko zelo globoke, zabavne so za učenje in ustvarijo močno skupinsko polje.

7. MEDITACIJA
Občutek izpolnjenosti kot posledica zadovoljstva ob svobodnem izražanju. Povrnitev vase, v svoj notranji mir in prostor tišine. Prostor regeneracije in združitev z zavestjo Šive. Tiha, mirna, vseprežemajoča Prisotnost. Šiva in Šakti skupaj.

8. ZAKLJUČEK
Priprava za vstop v zunanji, “običajni” svet. Petje kratke mantre (Sat nam), ki okoli vsakega udeleženca ustvari polje zaščite. Uravnovesi notranji in zunanji svet.

 

PRIJAVE in vprašanja:
nina@rojstvoljubezni.si | 031 464 580 (Nina)